Takaisin artikkeleihin

Kokemuksia puheluroboteista Suomessa

Kokemuksia puheluroboteista Suomessa - On-Time. Lue viime kuukausien artikkeleita luettavaksi siitä, mitä mieltä ihmiset ovat robottipuheluista

On-time

toukokuuta 24, 2022

22

Puhelurobotiikka on saanut viime aikoina paljon huomiota mediassa. Olemme keränneet yhteen viime kuukausien artikkeleita luettavaksi siitä, mitä mieltä ihmiset ovat robottipuheluista ja millaisia kokemuksia niistä on saatu.

Kuhmoisten kunta kokeili puhelurobottia ensimmäisenä kuntana

Robotti soittaa kuhmoislaisille – Kuhmoisten sanomat

Kuhmoisten kunta soitti kunnan täysi-ikäisille asukkaille kunnanjohtajansa Anne Heusalan äänellä. Puhelulla kartoitettiin, mitä kuhmolaisille kuuluu ja tarvitsevatko he palveluja COVID-19-epidemian aikana.

Loviisan kaupunki soitti puhelurobotilla nuorille

Loviisa selvittää 1300 nuoren asukkaansa nuorten kuulumisia ensi viikon aikana – Uusimaa

Ohjaamo Loviisa on Euroopan sosiaalirahaston rahoituksella toteutettava hanke. Ohjaamon koordinoimana Loviisan kaupunki selvitti nuorten asukkaiden kuulumisia COVID-19-epidemian tiimoilta.

Riihimäki selvitti koronakriisin vaikutuksia puhelurobotilla

Riihimäen kaupunginjohtajan ääntä lainaava robotti tavoitteli 10 000 kaupunkilaista – YLE

Riihimäen kaupunki aloitti toukokuussa ainakin vuoden loppuun asti kestävän puhelurobottikokeilun. Heidän avoitteenaan on soittaa vuoden 2020 aikana soittaa vähintään kahdeksan erillaista robottipuhelukierrosta. Kokeilun tavoitteena on löytää keinoja edistää uu­den­lai­sia osal­li­suu­den ta­po­ja sekä pa­ran­taa suo­ma­lai­sen pää­tök­sen­te­ko­jär­jes­tel­män uu­dis­tu­mis­ky­kyä.

Ensimmäisellä kierroksella kaupunki kartoitti koronakriisin tilanteeseen, hoitoon ja vaikutuksiin liittyviä asioita, joita voidaan sitten hyödyntää kaupungin omien toimintojen jatkokehittelyssä.

Tavoitettujen ja koko kyselyn loppuun saattaneiden asukkaiden määrä on keskimääräistä parempi vastaaviin puhelututkimuksiin verrattuna.

Sitra mukana rahoittamassa ja koordinoimassa robottipuhelukokeiluja

Robottipuheluista on saatu kolmessa kunnassa oppeja, tuloksia ja kiitosta – SITRA

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra on rahoittanut ja koordinoinut yllä mainittujen kuntien kanssa tehtäviä robottipuhelukokeiluja. Hankekokonaisuuden tavoitteena on löytää uusia keinoja tunnistaa kuntalaisten palveluiden tarve ja kohdistaa apua tehokkaasti.

Kuhmoisten kunnan mukaan palaute puheluista ja niihin reagoimisesta on ollut erittäin myönteistä.

Nokian kaupunki tavoitteli 70-vuotta täyttäneitä kuntalaisia

Robotti soittaa yli 70-vuotiaille nokialaisille – Tamperelainen

Nokian kaupunki tavoitteli 70-vuotta täyttäneitä nokialaisia puhelurobotilla. Puhelun tavoitteena oli kysyä kuntalaisten kuulumisia ja kertoa heille, mistä ja miten saa tarvittaessa apua.

Yhteenveto

Haluamme omalta osaltamme varmistaa, että automatisoidut puhelut tuottavat aidosti arvoa myös puheluun vastaavalle henkilölle. Pidämme tärkeänä sitä, että robotti soittaa vain sellaisia puheluita, joita itsekin haluaisimme saada. Tästä olemme tehneet oman kirjoituksen: Mihin puhelurobotti sopii ja mihin ei?

Tämän takia olemmekin avanneet liiketoimintamme periaatteet julkisesti sivuillemme ja teemme tiivistä yhteistyötä Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton kanssa. Keväällä haastattelimme Suomen Asiakkuusmarkkinointiliiton toimitusjohtajaa Jari Perkoa puhelurobotiikasta. Voit käydä katsomassa haastattelun täältä.

Haluatko kuulla lisää?

Varaa ilmainen 15 minuutin etäesittely

Tutustu monipuoliseen mobiiliviestintäalustaamme etäesittelyn avulla. Kerromme sinulle henkilökohtaisesti viestintäalustamme toiminnasta sekä mahdollisuuksia, joita se tarjoaa eri käyttötarkoituksiin.

mobile_communication

Tietopankki

Artikkelit

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

Oletko kokenut näitä liiketoiminnan haasteita? Tässä 5 merkkiä joiden avulla tunnistat tarvitsetko automatisoitua puhelujärjestelmää

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Tämä artikkeli kertoo sinulle kuinka tunnistat automaattipuheluiden parhaat käyttökohteet, ymmärtäen miten ne voivat vauhdittaa kasvua.

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

Tässä kirjoituksessa esittelemme neljä suosittua käyttökohdetta automaattipuheluille ja mikä on hyväksyttävä käyttökohde ja mikä ei