Takaisin artikkeleihin

6 vinkkiä kuinka tehdä onnistunut puhelinkysely

Teetkö vielä tutkimuksia manuaalisesti soittelemalla ihmisille yksi kerrallaan? Kerromme 6 vinkkiä miten voit automatisoida puhelinhaastattelut.

On-time

heinäkuuta 22, 2022

On-Time Blog Feature Images - FINNISH

Digitaalisella aikakaudella on haastavaa saada ihmiset täyttämään kyselyitä. Monet ovat liian kiireisiä tai eivät halua käyttää aikaa kysymyksiin vastaamiseen. Hyvä uutinen on, että puhelinkysely saattaa olla tehokkaampi vaihtoehto näissä tilanteissa.

Puhelinkysely on tutkimus, jossa haastattelijat soittavat kontakteille tai asiakkaille ja kyselevät heiltä kysymyksiä tutkimuksen aiheesta. Riippuen siitä, millaista tietoa tarvitset, tutkimuksen avulla kerätyt tiedot auttavat sinua tekemään päätöksiä tulevista markkinointi-, suunnittelu- tai kehitysstrategioista.

Haastattelujen tekeminen ja tiedon kerääminen manuaalisesti vie paljon aikaa, vaatii työvoimaa ja on kallista. Automaattiset ratkaisut voivat auttaa tässä tilanteessa ja säästää samalla aikaa ja rahaa.

Automaattisen kyselyn hyötyjä

  • Laajempi kattavuus: On-timen viestintäalusta pystyy välittämään 18 000 automaattista puhelua tai viestiä tunnissa ja yli 3 miljoonaa puhelua tai viestiä kuukaudessa. Viestintäalustamme on yli 2500 kertaa tehokkaampi kuin ihminen ja se tekee vähemmän inhimillisiä virheitä.
  • Enemmän vastauksia: Viestintäalustamme analytiikka kertoo, että asiakaskunnan keskimääräinen vastausprosentti on 60 %. Automatisoitu viestintä varmistaa paremman tavoittavuuden, aktivoinnin ja konversion, koska se hoitaa viestinnän nopeasti ja saumattomasti eikä negatiivisia kokemuksia synny.

  • Kustannustehokkuus: Ihmiset pystyvät soittamaan keskimäärin 8 puhelua tunnissa, kun taas viestintäalustamme voi tavoittaa yli tuhat potentiaalista kontaktia sekunneissa.

Esimerkiksi haluaisit tehdä kyselyn, jossa sinun täytyy ottaa yhteyttä suureen määrään asiakkaita. Viestintäalustamme hoitaa kaikki puhelut alle tunnissa, kun taas ihminen olisi vasta pääsemässä alkuun.

  • Tekoälyn hyödyntäminen: Kun valitsemiesi automatisoitujen ratkaisujen toimittaja käyttää tekoälyä, voit hyödyntää koneoppimista ja historiatietoja suunnitellaksesi kampanjasi älykkäästi. On-timen viestintäalusta auttaa sellaisten kampanjoiden suunnittelemisessa, jotka voivat tavoittaa kontaktisi oikeaan aikaan parhaan vastausprosentin saavuttamiseksi.

Mutta miljoonan euron kysymys leijailee edelleen ilmassa -

Kuinka tehdä onnistunut puhelinkysely automatisoidun viestintäalustan avulla?

Seuraavaksi jaamme parhaat vinkit, mitä olemme oppineet asiakkaidemme lukemattomista puheluista.

  1. Tee selkeä käsikirjoitus
  2. Käytä oikeaa ihmisen ääntä
  3. Viesti kyselyn tavoitteesta selkeästi
  4. Seulo vastaajat
  5. Täydennä puheluita tekstiviesteillä
  6. Pyydä palautetta

1. Tee selkeä käsikirjoitus

Käsikirjoituksen tekeminen on välttämätöntä jokaista haastatteluprojektia varten. Käsikirjoituksen tulee sisältää yksityiskohdat kerättävistä tiedoista, luettelo kysymyksistä ja tarvittavat ohjeet soittajille. Käsikirjoitusta tehtäessä on tärkeää olla suoraviivainen ja välttää ammattikieltä tai toimialakohtaisia termejä.

Käsikirjoitus auttaa valmistelemaan automaattisen puhelinkyselyn kulun. Pyri pitämään kyselyn käsikirjoitus mahdollisimman lyhyenä. Jos vastaajat eivät ole kiinnostuneita kyselystäsi, he lopettavat yleensä viidennen kysymyksen kohdalla. Saadaksesi tutkimukseesi riittävän suuren osajoukon, tarvitset selkeän käsikirjoituksen. Muista, että kysely, jossa on yli 10 kysymystä, ei vain ole järkevää!

2. Käytä oikeaa ihmisen ääntä

Ennen kuin aloitat automaattisen puhelinkyselysi, sinun tulee äänittää kysely lämpimällä ja ystävällisellä ihmisäänellä. Luontevan puheen pitäisi saada vastaajien luottamus, jotta he tuntevat olonsa varmaksi ja sitoutuvat vastaamaan.

Muotoile puheesi selkeästi ja ystävällisesti, jotta se ei kuulosta keinotekoiselta. Voit käyttää mitä tahansa kieltä, kuten vastaajien äidinkieltä.

3. Viesti kyselyn tavoitteesta selkeästi

Kerro kohderyhmällesi etukäteen, mitä haluat kyselylläsi saavuttaa, jotta he ymmärtävät miksi heidän vastauksensa ovat sinulle tärkeitä.

Ihanteellisessa tilanteessa kohderyhmäsi saa tiedon automaattisesta äänipuhelusta heti puhelun alussa. Kysely voisi alkaa esimerkiksi "Hei, tämä on automaattinen puhelu sinulle!".

Tässä blogissa on lisää vinkkejä “Miten käyttää automaattisia puheluita”.

Selkeä tavoite auttaa päättämään, millainen rakenne kyselyllesi tulee - onko kyseessä määrällinen vai laadullinen tutkimus. Määrällisellä tutkimuksella kerätään mitattavissa olevaa tietoa, joka voidaan tiivistää numeroilla. Tämä on hyödyllistä kun arvioidaan markkinoiden kokoa ja ennakoidaan myyntiä tai tuloja. Laadullisella tutkimuksella vastaukset ovat avoimia ja niitä ei voida esittää numeraalisessa muodossa. Tämäntyyppinen tutkimus auttaa syvällisesti ymmärtämään asiakkaiden käyttäytymistä.

4. Seulo vastaajat

Yksi automatisoidun puhelinkyselyn kätevimmistä käyttötavoista on pätevyys- tai seulontahaastattelut, jotka voidaan tehdä helposti ja nopeasti viestintäalustamme kautta.

Ihmishaastattelijat voivat myöhemmin olla yhteydessä tärkeisiin kontakteihin tai puhelut voidaan siirtää automaatiosta välittömästi ihmishaastattelijalle, tarpeen mukaan.

Kyselysi ensimmäisen kysymyksen päätarkoituksena on selvittää onko vastaaja kyselysi kohderyhmää. Laadukas seulontakysymys on lyhyt ja ytimekäs. Se onnistuu rajaamaan ne, jotka voisivat olla kiinnostuneita kyselystäsi.

5. Täydennä puheluita tekstiviesteillä

Jos päätät tehdä automaattisen puhelinkyselyn, sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että sinulla on koko ajan yksi pätevä ja sitoutunut soittaja.

Nyt voit automatisoida puhelut yhdestä numerosta niin monta kertaa kuin haluat. Joten jos tavoittelemasi henkilö ei vastaa ensimmäisellä kerralla vain siksi, että hän on kiireinen, voit yrittää vastaamattomia puheluita uudelleen automaattisesti.

Paras tapa on yrittää uudelleen 30-60 minuutin välein ja enintään 2 kertaa päivässä. Automatisoidun viestintäalustamme avulla voit suunnitella kyselyn toteutuksen automaattisilla puheluilla, joita täydennetään tekstiviesteillä tarvittaessa. Tekstiviesteillä voidaan myös tiedottaa ennakkoon tulossa olevista puhelinkyselyistä, jotta yhteyshenkilö tietää odottaa puhelua.

6. Pyydä palautetta

Kyselyn lopussa kannattaa kysyä vastaajilta, olisivatko he valmiita antamaan palautetta kokemuksestaan. Voit myös kysyä heidän mielipiteensä kyselyn pituudesta, selkeydestä ja helppoudesta.

Tämä palaute auttaa sinua tekemään parempia kyselyitä, jotta voit kerätä laadukkaampaa tietoa tulevaisuudessa. Voit käyttää tätä palautetta myös takaisinsoittoprosessin parantamiseen.

Valikoi, kokeile ja opi

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, muista valita tarpeisiisi sopiva ohjelmisto ja käynnistää pilottikampanja sen hyödyllisyyden ja kyselyn vastausprosentin testaamiseksi. Keskimäärin asiakkaamme ovat saaneet 60–70 %:n vastausprosentin viestintäalustamme kautta soitetuilla puheluilla.

Kokeile useita vaihtoehtoja erilaisiin tutkimuksiin tai käyttötapauksiin ja näe tulokset itse.

Nyt tiedät kuinka luoda onnistunut automaattinen puhelinkysely, joka selvittää tarvitsemasi tiedot. Nämä vinkit auttavat sinua luomaan kyselyn, joka tuottaa arvokasta tietoa, aina selkeän käsikirjoituksen luomisesta palautteen pyytämiseen.

Katso lisätietoja Tutkimuspalvelut-sivultamme.


Varaa ilmainen 15 minuutin etätapaaminen

Jos olet kiinnostunut selvittämään automatisoitujen tutkimusten etuja tutkimusten teon nopeuttamisessa nykyaikaisilla ratkaisuilla, ota yhteyttä asiantuntijoihimme jo tänään!

mobile_communication

Tietopankki

Artikkelit

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

Oletko kokenut näitä liiketoiminnan haasteita? Tässä 5 merkkiä joiden avulla tunnistat tarvitsetko automatisoitua puhelujärjestelmää

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Tämä artikkeli kertoo sinulle kuinka tunnistat automaattipuheluiden parhaat käyttökohteet, ymmärtäen miten ne voivat vauhdittaa kasvua.

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

Tässä kirjoituksessa esittelemme neljä suosittua käyttökohdetta automaattipuheluille ja mikä on hyväksyttävä käyttökohde ja mikä ei