Takaisin artikkeleihin
Automaattiset Puhelut

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

Oletko kokenut näitä liiketoiminnan haasteita? Tässä 5 merkkiä joiden avulla tunnistat tarvitsetko automatisoitua puhelujärjestelmää

Ontime FI

lokakuuta 13, 2022

5 Signs to Upgrade to an Automated Calling SystemMaailma on tunnetusti nopeatempoinen ja liiketoimintakeskeinen. Kaikki etsivät sitä yhtä asiaa, joka antaisi heille edun kilpailijoitaan vastaan. On aina ajateltava luovasti ja etsittävä tapoja, joilla voi leikata kustannuksia ja toisaalta lisätä tuloja. Se edellyttää sitä, että tehostetaan jokaista prosessia, vähennetään hukkaa ja etsitään tapoja työskennellä fiksummin, ei kovemmin. Automatisoitu puhelujärjestelmä voi auttaa juuri siinä! 

Näiden viiden merkin avulla tunnistat, tarvitsetko automatisoitua puhelujärjestelmää -


1. Työntekijäsi ovat liian stressaantuneita

Viettävätkö työntekijäsi suurimman osan ajastaan painiskellen liiketoiminnan toistuvien rutiinien kanssa? Asiakkaille soittamisen, dashboardien päivittämisen ja ilmoitusten ajastamisen kaltaiset toistuvat tehtävät voivat olla hyvin yksitoikkoisia. Samoin asiakaspalvelutehtävien hoitaminen voi viedä suuren osan päivästä, vaikka se onkin erittäin tärkeää. 

Gallopin toteuttamassa maailmanlaajuisessa kyselyssä 43 prosenttia työntekijöistä ilmoitti kokevansa työssään kroonista stressiä, joka vaikuttaa heidän tuottavuuteensa negatiivisesti. Niinpä stressin vähentäminen on tärkeää työntekijöiden tyytyväisyyden ja sitouttamisen kannalta. Ei ole mitään kaikille sopivaa yleisratkaisua, jolla vapautettaisiin päivään enemmän aikaa.  On kuitenkin useita erilaisia tapoja, joilla yritykset ovat tehostaneet työnkulkujaan ja säästäneet aikaa itselleen sopivalla tavalla.

Asiakasviestintää on mahdollista parantaa automatisoiduilla järjestelmillä nopeasti ja kätevästi. Automatisoidut puhelujärjestelmät voivat esimerkiksi suorittaa toistuvia viestintätehtäviä ja vapauttaa työntekijät hoitamaan tärkeämpiä töitä, mikä samalla estää heitä rasittumasta ja stressaantumasta liikaa.

Nooa Säästöpankki tarjoaa asiakaspalvelua Ukko-bottinsa avulla On-timen tukemana – lue lisää

2. Sinun on vähennettävä kustannuksia

Useimmat yritykset etsivät aina ratkaisuja, joilla on mahdollista saavuttaa kustannussäästöjä. Siihen liittyy vuosibudjettien säätämistä, muutoksen hallintaa, henkilöstön uudelleenjärjestelyä ja automaatiota. Ennen kaikkea automaatio auttaa kaikissa toiminnoissa vähentämään kustannuksia, etenkin niiden liittyessä tarpeettomaan työvoimaan.

Vaikka automatisoidut ratkaisut eivät ihannetapauksessa voikaan korvata ihmisiä, tiedämme, että kokonaistehokkuudessa on merkittävä ero. Automatisoitu puhelujärjestelmä voi esimerkiksi soittaa 18 000 puhelua joka tunti virheettömästi ja sinnikkäämmin kuin ihmissoittaja, mikä tekee siitä melkein naurettavan tehokkaan. Samaan työhön tarvittaisiin 2 500 ihmistä – ero voidaan tiivistää suhdelukuun 2500:1.

IPF Digitalin asiakastarinassa kerrotaan, miten automatisoidut puhelut auttoivat saavuttamaan erinomaisen, yli 21-kertaisen sijoitetun pääoman tuoton – lue lisää.

3. Haluat parantaa asiakaskokemusta

Vastoin yleistä uskomusta automatisoituja puheluja ei pidetä häiritsevinä, kun niitä käytetään oikea-aikaisesti sopiviin tarkoituksiin, joista on apua asiakkaille tai kontakteille. On-timen erään yleishyödyllisellä sektorilla toimivan asiakkaan tekemän asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan automatisoituja äänipuheluja saaneet asiakkaat ovat antaneet keskimääräisen arvosanan 4,2/5 kokemukselleen oikea-aikaisten automatisoitujen puhelujen saamisesta.

Ontime-Asiakaskokemus-Tutkimuksen-tulos-Graphic

Tämä vahvistaa sen, että automatisoiduille puheluille on tarvetta asiakas- ja brändikokemusta parantavana viestintäkanavana, koska niiden ansiosta asiakkaat

  • eivät saa ylimääräisiä muistutusmaksuja erääntyneiden maksujen vuoksi
  • eivät menetä tilauspalveluitaan sopimusten päättymisen vuoksi
  • saavat tietoa palveluntarjoajan prosessien ja toimintatapojen muutoksista
  • saavat tilaisuuden antaa palautetta palvelusta.

Jokainen kosketuspiste asiakaspolun varrella vaikuttaa asiakkaan kokemukseen brändistäsi ja uskollisuuteen sitä kohtaan. Niinpä se edellyttää ennakoivaa asiakkaista huolehtimista, joka on harkittua, hyvin suunniteltua ja laadukkaasti toteutettua puheluautomaatiota.

Puheluautomaation laadukas toteutus on erityisen tärkeää, koska manuaaliset asiakaspuhelut johtavat usein ei-toivottuihin konflikteihin ja negatiivisiin kokemuksiin ihmisten välillä. Lisäksi sähköpostit ja verkkoilmoitukset jätetään usein huomiotta. Automatisoidut puhelut ovatkin näin ollen tärkeä viestintäkanava ja ne voivat jopa kruunata asiakasviestintäsi tarjoamalla sujuvan monikanavaisen asiointikokemuksen.

4. Haluat nopeuttaa asiakkaiden tavoittamista, sitouttamista ja aktivointia

Jos etsit ratkaisua, joka ohittaa sähköpostien roskapostisuodattimet, tehostaa asiakkaiden tavoittamista ja tuottaa vastauksia, ota käyttöön automatisoidut puhelut.

Kuten edellä mainittiin, automatisoidut puhelut voivat tavoittaa jopa 18 000 kontaktia tunnissa. Tästä on erityisen paljon hyötyä kriisiviestinnässä ja yrityksille, joilla on valtava määrä kontakteja. Vaikka automatisoidut soittajat eivät koskaan voi korvata ihmisiä, ne kuitenkin vahvistavat tiimiä monella tasolla seuraavista syistä:

  • Manuaalinen soittaminen vie paljon aikaa.
  • Ihmisten keskustelut voivat joskus johtaa ei-toivottuihin konflikteihin.
  • Ihmiset ovat alttiita virheille. 
  • On mahdotonta dokumentoida puhelun jokainen yksityiskohta.
  • Seuranta saattaa unohtua. 
  • Ihmiset eivät pysty ennakoimaan oikea-aikaista viestintää.

Automatisoidut puhelut auttavat ratkaisemaan nämä ongelmat. Sen lisäksi, että puhelujärjestelmä on naurettavan tehokas, se auttaa seuraamaan asiakkaiden kaikkia vastauksia yhdellä alustalla. Seurantatoimet on mahdollista toteuttaa automaattisesti asiakkaan toiminnan perusteella. Tekoälypohjaiset ratkaisut voivat ennustaa ihanteellisen soittoajan ja auttaa tekemään tietoon perustuvia päätöksiä parhaiden tulosten saavuttamiseksi. Kaikki tämä ja paljon muuta – lisätietoa asiasta on sivullamme Automated Phone Calls (englanniksi).

Tämä edistää strategisten asiakkaiden sitouttamista ja tuottaa enemmän asiakkaiden vastauksia. Esimerkiksi On-timen asiakkaan toteuttama automatisoitujen maksumuistutuspuhelujen kampanja nopeutti maksujen kotiuttamista.

Ontime-Tulos-automaattisen-maksun-muistutus-kampanjalla-Graphic

5. Haluat laajentaa asiakasviestintäpalveluidesi valikoimaa

Kaikkikanavainen eli omnichannel-viestintä on paras tapa olla yhteydessä asiakkaisiin digitaalisella aikakaudella. Verkossa on kuitenkin loputon määrä viestintäkanavia, joten on usein vaikeaa tavoittaa kontaktit kätevästi ja oikeaan aikaan ja saada heiltä vastauksia.

Jos siis haluat laajentaa organisaatiosi viestintävalikoimaa, tutustu automatisoidun puhelujärjestelmän etuihin – se on yksinkertainen, kustannustehokas ja helppo ottaa käyttöön.

Uuden ohjelmiston asentamiseen voi usein liittyä tiettyjä haasteita. On-timen kaltainen automatisoitu puhelujärjestelmä on kuitenkin todella helppo ottaa käyttöön. Voit joko integroida sen omaan CRM-järjestelmääsi yksinkertaisen API-rajapinnan kautta tai käyttää sitä erillisenä alustana ilman integraatioita.

On-Timen No-code työkalu auttaa luomaan ja toteuttamaan puhelukampanjoita olemassa olevien mallien ja muuttujien avulla. Lisäksi näet tulokset dashboardin kautta reaaliajassa. Sinun ei siis tarvitse vaivata päätäsi erillisellä raportoinnilla!

Voit myös täydentää puheluja tekstiviesteillä, jolloin saat parhaan hyödyn automatisoidusta monikanavaisesta viestintäkokemuksesta. Lue vinkkimme siitä, miten otat automatisoidut puhelut käyttöön liiketoiminnassasi (englanniksi).

Jos siis haluat olla asiakaspalvelun edelläkävijä, aloita matkasi automatisoidulla puhelujärjestelmällä jo tänään!


 

Haluatko päivittää automatisoidulla puhelujärjestelmästä

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme jo tänään saadaksesi tietää, kuinka voit tehdä sen nopeasti ja kustannustehokkaasti On-timella.

mobile_communication

Tietopankki

Artikkelit

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

Oletko kokenut näitä liiketoiminnan haasteita? Tässä 5 merkkiä joiden avulla tunnistat tarvitsetko automatisoitua puhelujärjestelmää

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Tämä artikkeli kertoo sinulle kuinka tunnistat automaattipuheluiden parhaat käyttökohteet, ymmärtäen miten ne voivat vauhdittaa kasvua.

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

Tässä kirjoituksessa esittelemme neljä suosittua käyttökohdetta automaattipuheluille ja mikä on hyväksyttävä käyttökohde ja mikä ei