Takaisin artikkeleihin

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

Tässä kirjoituksessa esittelemme neljä suosittua käyttökohdetta automaattipuheluille ja mikä on hyväksyttävä käyttökohde ja mikä ei

On-time

syyskuuta 06, 2022

4 hyvää ja huonoa automaattisten äänipuheluiden käyttöä

Puhebottien ja automatisoitujen puheluiden käyttö on kasvanut viime vuosina. Viestinnän muuttuessa yhä persoonnallisemmaksi yritykset ovat alkaneet investoida tähän uuteen nopeaan viestintäkanavaan. 

Deepgramin ja Opus Researchin raportin mukaan -''77% of the companies are using voice technology to identify new business opportunities''  ja''62% are using it to increase revenue.''

Moni yritys kuitenkin miettii mihin käyttökohteisiin automaattipuhelut sopivat ja mihin eivät. Tämä johtuu siitä, että vaikka automaattipuheluita voi käyttää moneen käyttökohteeseen, on osa näistä hyvän maun ja jopa lain vastaisia.

Tämän artikkelin avulla autamme yrityksiä ymmärtämään mihin automaattipuheluita voi käyttää ja mihin ei jotta yritykset voivat omaksua tämänkin kanavan omaan asiakasviestintään ja tätä kautta parantaa viestinnän tehokkuutta ja tuottavuutta pienentäen samalla kuluja.

Automaattipuheluiden käyttö myyntiin

Älä tee: Suoramyynti/promootio

Automaattisten äänipuheluiden käyttöä myyntiin voidaan pitää häiritsevänä, eikä se yleensä johda positiivisiin tuloksiin. 

Yritysten tulisi välttää automaattisia myyntipuheluita, joissa tarjotaan tuotteita tai palveluita maksua tai tilausta vastaan (ilmainen näyte + jatkuva sopimus, ellei sitä peruuteta).

Sen sijaan valitulle kohderyhmälle asiakkaistasi voidaan soittaa automaattipuhelu, vain  jos ryhmä on antanut luvan lähestyä heitä tällä tavalla. Puhelun sanomaa voidaan edistää käyttämällä ääninäyttelijänä esim. julkisuuden henkilöä, joka esittelee tuotettasi. Huomioi, että, puhelun tuomaa huomiota kannattaa hyödyntää myös muissa kanavissa, kuten sosiaalisessa mediassa.

Tee: Win-Loss Analyysi

"Win-Loss Analyysi" on prosessi, jossa selvitetään, miksi asiakas osti tuotteesi tai miksi ei. Analyysi auttaa ymmärtämään, analysoimaan ja optimoimaan myyntiprosessiasi tulevaisuutta varten. Analyysia hyödyntävillä yrityksillä on yleensä korkeampi myynti, asiakkaiden pysyvyys ja kasvu. Analyysi saattaa kuulostaa monimutkaiselta mutta todellisuudessa, se voi olla lyhyt ja se voidaan toteuttaa automaattisella puhelulla. Automaattipuheluiden käyttö tässä on järkevää, koska silloin vältetään mahdolliset inhimilliset konfliktit ja vastaukset kerätään nopeasti ja saumattomasti. Ylimääräistä aikaa tai resursseja ei tarvita!

Automaattipuhelut käyttäminen tutkimukseen

Älä tee: Kontaktien prospektointi

Markkinatutkimukseksi naamioidut haastattelut liidien luomiseksi saavat eniten negatiivista palautetta. Usein yritykset tekevät haastatteluja automaattisilla puheluilla esittääkseen yleisiä kysymyksiä suodattaakseen ja ei sopivat kontaktit pois. Tätä automaattipuheluiden  käyttötapaa pidetään usein häiritsevänä ja epäeettisenä. Tähän tarkoitukseen voidaan käyttää chat-botteja, jotka auttavat keräämään asiakasdataa  ja rakentamaan myyntiputkia.

Tee: Asiakaskokemustutkimukset

Tämä on yksi parhaista automaattipuheluiden käyttökohteista. Deepgramin ja Opus Researchin raportin mukaan - '73% of respondents noted customer experience analysis as the most impactful use of voice technology'.

Tutkimuksen  perusteella automaattipuheluiden kasvanut käyttö on kasvattanut laadukkaan palautteen keräämistä, kun palautetta voidaan kerätä nopeammin ja tehokkaammin.

On-timella toteutettavat kyselyt tallentavat asiakkaiden vastaukset ja vastauksia on helppo tulkita. Katso lisätietoja Tutkimuspalvelut-sivultamme

Automaattipuhelut  julkiselle sektorille

Älä tee: Vaalikampanjat

Vaikka puhelut ovat loistava tapa luoda yhteyksiä ja jakaa tietoa, emme kannata tai rohkaise prosessin automatisoimista puheluilla tavoittavuuden ja kyselytulosten parantamiseksi. 

Tee: Kansalaiskyselyt

Sen sijaan kunnat voivat kerätä kansalaisilta palautetta erilaisista kehittämistoimista analysoidakseen kunnan työtä ja kartoittaakseen mahdollisesti saamansa tukea. Automaattipuheluolla voidaan myös viestiä tärkeistä asioista jotka koskettavat kuntalaisia.

Tutustu näihin tapaustarinoihin saadaksesi selville, kuinka Suomen julkisen sektorin organisaatiot tekivät automatisoituja puhelututkimuksia kaupungin asukkaiden hyvinvoinnin seuraamiseksi.

Äänipuheluiden käyttö rekrytointiin

Älä tee: Canvassing

Usein automaattisilla puheluilla kerätään 20–29-vuotiaiden nuorten tietoja heidän työllistymistestään ja yrittääkseen rekrytoida heidät suoraan työnhakijoiksi. Tämä automatisoitu rekrytointimenetelmä ei koskaan tuota aitoja, laadukkaita tuloksia.

Automaattipuhelut tarjoavat uuden ja tehokkaan kanavan joukkoviestintään monille yrityksille, mutta sitä on käytettävä eettisesti, yrityksen arvojen mukaisesti parhaan tuloksen saavuttamiseksi.

Tee: Ehdokas Suodatus

Puhetekniikan käyttö on yleistymässä HR-alalla, sillä automaattipuheluilla voidaan nopeasti ja kustannustehokkaast seuloa mahdollisia ehdokkaita.

Suosittu suomalainen rekrytointiyritys käyttää menestyksekkäästi On-timen puheluautomaatioalustaa tehdäkseen automaattisia "seulontahaastatteluja" tiettyyn työhön hakeneiden hakijoiden kanssa. Tämä säästää sekä taloudellisia että henkilöresursseja, sillä rekrytoijat voivat nyt keskittyä kriittisempiin tehtäviin, kuten ihanteellisten hakijoiden haastatteluun mainittuun työhön.

On-time rohkaisee yrityksiä luomaan selkeät säännöt ja kestävän kehityksen polut ennen kuin investoivat automatisoituun puhetekniikkaan

Yhtenä Pohjoismaiden johtavista automaattipuheluiden tarjoajista ymmärrämme eettisen toiminnan kehityksen tarpeen tällä alalla. Useista asiakastapauksistamme ja eri puhelukampanjoista saatujen tulosten avulla pystymme paremmin säätelemään GDPR-yhteensopivaa viestintää ja edistämään sopivia sovelluksia varmistaaksemme, että puhebotteja käytetään eettisesti. Tässä on muutamia vinkkejä automaattisten puhelujen käytön aloittamiseen yrityksellesi, englanniksi.

ASML (Asiakkuusmarkkinointiliitto) on vastuullisen asiakkuudenhallinnan, ja monikanavaisen asioinnin sekä kaupankäynnin toimialajärjestö-. On-Time Research Solutions Oy on ASML:n jäsenyritys jolla on monikymmenvuotinen kokemus toimialan itsesääntelystä, joka haluaa olla omalta osaltaan rakentamassa parempia asiakaskokemuksia nyt ja tulevaisuudessa.

 

Haluatko kuulla lisää?

Varaa ilmainen 15 minuutin etäesittely

Ota yhteyttä asiantuntijoihimme löytääksesi yrityksellesi sopivat automaattisten äänipuheluiden käyttötavat ja käynnistä tehokkaat soittokampanjat jo tänään.

 

mobile_communication

Tietopankki

Artikkelit

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

5 merkkiä miksi on aika päivittää automatisoituun puhelujärjestelmään

Oletko kokenut näitä liiketoiminnan haasteita? Tässä 5 merkkiä joiden avulla tunnistat tarvitsetko automatisoitua puhelujärjestelmää

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Mitä hyötyä automaattipuheluista on yrityksille?

Tämä artikkeli kertoo sinulle kuinka tunnistat automaattipuheluiden parhaat käyttökohteet, ymmärtäen miten ne voivat vauhdittaa kasvua.

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

4 hyvää ja huonoa käyttökohdetta automaattipuheluille

Tässä kirjoituksessa esittelemme neljä suosittua käyttökohdetta automaattipuheluille ja mikä on hyväksyttävä käyttökohde ja mikä ei